Nötbräck

Knäckiga och lättbakade nötkakor med chokladsmak. De bakas ut i en långpanna och skärs i fyrkanter. Valnötter och pinjenötter ger bitarna den rätta nötsmaken.

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 bitar

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1 dl valnötter
1 dl pinjenötter
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1,5 dl råsocker
1 msk kakao
½ dl sirap
½ dl mjölk
1 dl mandelspån
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.

Grovhacka val- och pinjenötterna. Blanda mjöl och bakpulver.

Rör ner hälften av nöthacket, råsocker, kakao, sirap, mjölk, mandelspån, mjölblandningen samt vaniljsocker i det smälta matfettet. Blanda samman allt väl till en smet.

Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 20x30 cm.

Fördela smeten i långpannan. Strö över det resterande nöthacket.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i ca 20 fyrkantiga bitar.
Visningar:
1811
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR