Nötiga frukostbullar

Dessa härliga frukostbullar blir saftiga tack vare kesella och får en härlig nötig smak av de rostade hasselnötterna. Perfekta frukostbullar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

100 g hasselnötter
1 pkt jäst
25 g smör
5 dl vatten
½ dl ljus sirap
1 tsk salt
250 g kesella , 10 %
7 dl grahamsmjöl
9 dl dinkelmjöl

Pensling:
½ dl mjölk

Gör så här

Rosta hasselnötterna i en torr teflonpanna eller liknande. Häll nötterna i en ren kökshandduk och gnugga loss skalet. Hacka nötterna grovt och ställ dem åt sidan.

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen, häll i vattnet och låt det bli fingervarmt, ca 37 grader.

Blanda degvätskan med jästen tills den löser sig. Rör sedan ner sirap, salt och kesella. Blanda väl.

Arbeta in grahamsmjöl, dinkelmjöl och de hackade nötterna tills degen blir smidig. Låt sedan degen jäsa 30 minuter.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen, dela den i 12 lika stora bitar och forma dem till bullar.

Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem sedan jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med mjölk och grädda dem cirka 15 minuter.

Variant: Kavla ut degen efter första jäsningen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Strö ut nötterna över degen istället för att blanda dem med degen. Rulla samman och lägg i en smörad form, ca 1½ liter. Grädda i 200 grader cirka 30 minuter.
Visningar:
1542
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Frukostbullar recept
Bake off frukos..
över 2 månader
Mitt goda hemba..
över 2 månader
Snabba frukostb
över 2 månader
Frukostbullar m
över 2 månader
Runda frukostbu
över 2 månader
Frukostbullar m
av holmba
över 2 månader