Nötkakor från Paris

Fransmännen älskar nötter och stoppar dem gärna i sina bakverk. Från den franska huvudstaden kommer dessa knapersega - och gjutenfria - nötkakor.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

1 påse hasselnötskärnor, 200 g
3 dl strösocker
1 msk maizena
3 äggvitor

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Ta undan 15 nötkärnor. Mal resten i en mandelkvarn.

Blanda de malda nötterna med socker och maizena.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nötblandningen i äggskummet. Rör till en slät smet.

Klicka ut smeten, med hjälp av två skedar, till 30 små högar på en bakpappersklädd plåt.

Halvera de sparade nötkärnorna. Stick ner ½ nötkärna i varje kaka.

Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.
Visningar:
1450
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Nötkakor recept
Nötkakor med no..
av falkare
över 2 månader
Kalasnötrutor
över 2 månader
Barbros Schwarz
av erba
över 2 månader
Nötkaka med kaf
av zonale
över 2 månader
Nöt och havreka
av Lolan
över 2 månader
Nötkaka
av MrsC
över 2 månader