Nötkolarutor

Betyg (1 röst)
Antal personer
50 st

Ingredienser

1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör
1 ägg
5 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl socker
1/2 dl sirap
rivet skal av 1 apelsin
150 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
300 g blandade nötter, t ex osaltade jordnötter, cashewnötter, valnötter, hasselnötter

Gör så här

Hacka ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg till en deg. Låt den vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla eller tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Låt degen gå upp ca 1 cm på kanten. Nagga med gaffel. Förgrädda degen i ugnen i 10 min. Grovhacka alla nötter. Blanda socker, sirap, apelsinskal, smör, vispgrädde och mjöl i en kastrull. Låt allt smälta till en smet på svag värme utan att det börjar koka. Rör ner nötterna. Bred ut smeten över mördegen. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Låt kakan svalna. Skär den i rutor med vass kniv.
Visningar:
1884
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.