Nötmaräng- och chokladtårta

Det här är en drömtårta för chokladälskare. Tryffelfyllningen bjuder på en intensiv chokladsmak och marängbottnarna har en underbart knaprig konsistens.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

200 g hasselnötter
8 äggvitor
½ krm salt
4 dl strösocker
1 msk maizenamjöl

Fyllning:
500 g mörk choklad av god kvalitet
3 dl vispgrädde
2 msk rom, kakaolikör eller konjak

Garnering:
1 msk kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Rosta nötterna i en torr, het teflonpanna tills de fått färg. Gnugga dem sedan i en handduk tills skalet släpper. Hacka nötterna grovt och ställ åt sidan.

Rita upp tre cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Det behövs två ark.

Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Tillsätt socker, lite åt gången, under vispningen. Blanda till sist ner maizena.

Rör försiktigt ner de hackade nötterna och fördela smeten i rundlarna.

Grädda marängbottnarna 1-1½ timme. Ta ut plåtarna och låt bottnarna svalna och stelna på plåtarna.

Gör fyllningen. Bryt chokladen i bitar och smält den på svag värme i en kastrull eller i mikron. Tillsätt grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet.

Tillsätt rom i chokladsmeten och blanda väl. Låt fyllningen svalna i kylen i en halvtimme.

Ta försiktigt bort bakplåtspappret från nötbottnarna och lägg en av bottnarna på ett fat. Bred på hälften av chokladkrämen. Lägg på ytterligare en platta och resterande chokladkräm. Lägg på den sista bottnen och pudra över kakan.
Visningar:
2642
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Nötmaräng recept
Cheesecake med ..
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Fryst glassmarä..
över 2 månader
Jultårta
av MrsC
över 2 månader
Nötmarängtårta
över 2 månader
Kulla Kakor
över 2 månader