Nötmarängbakelse

Goda små bakelser som går utmärkt att frysa.

Betyg (1 röst)

Ingredienser

4 äggvitor
1½ dl socker
100 g malda nötter

Kräm:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1½ dl socker
50 g smör
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa äggvitor och socker pösigt. Rör ner de malda nötterna.
Lägg ca 2 msk smet i aluminiumformar.
Grädda i 175 g ca 8 min. Låt kallna.
Blanda gulor, smör, grädde, socker och vanilj i en kastrull.Hetta upp tills den tjocknar. Låt svalna.
Klicka den på nötbottnarna. Ställ kallt så stelnar krämen.
(Här fryser man i bakelserna om man vill göra det)

Vispa 2 dl grädde och garnera bakelserna med grädde och mandarinklyftor.
Visningar:
2784
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.