Nötmuffins

En raffinerad variant med valnötter, kanel och skal av apelsin, som ger en extrafin smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16-18

Ingredienser

50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
Rivet skal av en apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk

Nötblandning:
50 g valnötskärnor
2 msk syltade apelsinskal
3 msk strösocker
3 msk vatten
½ tsk mald kanel

Gör så här

Smält matfettet utan att det blir brunt. Låt svalna.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med en elvisp.

Rör ner det avsvalnade matfettet och tillsätt apelsinskal.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det växelvis i äggsmeten tillsammans med mjölken.

Häll smeten i pappersformar eller smorda muffinsformar.

Grädda i ugn i ca 10 minuter, 200 grader.


Hacka valnötterna, lägg dem i en kastrull med apelsinskal, socker, vatten och kanel. Låt blandningen koka tills vätskan kokat bort.

Bred nötblandningen över de halvgräddadde kakorna. Fortsätt att grädda dem ytterligare 5-10 minuter. Känn med en provsticka om kakorna är färdiggräddade. Om provstickan känns torr är de klara. Låt svalna på galler.
Visningar:
1070
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Nötmuffins recept
Laktos- och glu..
över 2 månader
Glutenfria nötm
över 2 månader
Äpple- & valnöt..
av Bodil56
över 2 månader
Kola- och nötmu
av pihal
över 2 månader
Nötmuffins
av Lilloo
över 2 månader
Nötmuffins
av JeaQ
över 2 månader