Nötnougat

Pan forte

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 sats
Nötnougat

Ingredienser

1 dl honung
1 ½ dl socker
100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
100 g sötmandel
100 g hasselnötskärnor
50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötskärnor)
½ tsk kanel
1 dl vetemjöl

Gör så här

Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.

Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.

Ugnstemperatur 150º
Visningar:
1813
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Nötnougat recept
Ljus nötnougat
över 2 månader
Nougatgräddglas
över 2 månader
Panforte (Nötno..
av hecka
över 2 månader
Chokladmoussees
av Mia358
över 2 månader