Nötrulle

Den här utsökta rulltårtan vinner på att serveras riktigt kallt. Lägg den gärna i frysen ett par timmar. Det är gott att servera vispgrädde till.

Betyg (1 röst)
Nötrulle

Ingredienser

3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl ( 100 g) hasselnötkärnor
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g matfett
1 ½ dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk punsch
1 äggula

Gör så här

Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker pösigt. Mal nötterna och blanda dem med mjöl och bakpulver, Vänd ner blandningen i äggsmeten.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca fem minuter.

Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Drag bort bakplåtspappret. Låt kallna. Rör matfett och florsocker påsigt. Tillsätt kakao, vaniljsocker och punsch. Rör ner äggulan.

Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den. Lägg kallt.
Visningar:
3946
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Nötrulle recept
nötrulle med ba..
över 2 månader
Renstekstårta
av MrsC
över 2 månader
Kalastårta
av MrsC
över 2 månader
Nötrullar
av tina62
över 2 månader
Höstrullader
av oli123
över 2 månader
Nötrulle med kr
över 2 månader