Nötslabang

God bakelse.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Nötslabang

Ingredienser

150 g nötkärnor
1 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
3 dl Vispgrädde
2 "raka" bananer
kavlad marsipan
2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Mal nötterna. Blanda med mjöl och kakao. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till seg konsistens. Vänd ner nötblandningen. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda 10-15 min. Stjälp upp kakan och lossa papperet. Låt svalna. Täck kakan med kavlad marsipan. Vispa grädden och bred ut den. Lägg hela bananer över och rulla ihop. Sikta över florsocker.
Visningar:
1600
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Nötslabang
av lennali
över 2 månader