Nötsnittar med choklad

Ur en bilaga till Hemmets Veckotidning från 1987

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

100 g margarin eller smör
1 dl socker
125 g hackade nötkärnor
4 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Till garnering :
100 g blockchoklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till kakorna i en kastrull och låt koka upp. Sjud under omrörning några minuter.
Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt och grädda i 8-10 minuter tills hela kakan fått ljus färg.
Skär den stora kakan i 3 cm breda band medan den ännu är varm och skär i sin tur dessa till sneda snittar.
När kakorna kallnat lossas de och ena ändan doppas i smält blockchoklad, som får stelna.
Visningar:
979
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Johannas chokla
över 2 månader