Naan-bröd

Tillbehör till den otroligt goda kyckling tenghai.

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

250 g mjöl
4 tsk bakpulver
2 msk naturell yoghurt
1 tsk salt
115 ml ljummet vatten, cirka.

Gör så här

blanda mjöl, bakpulver, yogurt o salt i en skål. tillsätt vatten lite i taget, medans du arbetar med fingrarna, tillsätt så pass mycket vatten att degen blir mjuk o något kladdig. knåda några min. täck över degen o låt den jäsa i 1 tim. sätt ugenen på 220 grader, rulla degen i 8 st ägg stora bollar, kavla ut dessa till ovaler som är 20-30 cm i diamter o är 0,5-1 cm tjocka. grädda bröden tills de sväller upp o fått en brunspräcklig ovansida, ca. 1 min, vänd dem o grädda undersidan lika.
Visningar:
3369
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Naan recept
Winets äkta Ind..
över 2 månader
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Naanbröd
över 2 månader
Chicken Tikka M..
av LaJefa
över 2 månader
Vegetarisk curr
över 2 månader
Tandoorikycklin
över 2 månader