Naanbröd

Receptet är ur en bok av Madhur Jaffrey

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 bitar
Naanbröd

Ingredienser

1,5 dl mjölk
2 tsk farinsocker
2 tsk torrjäst
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olivolja
1,5 dl yoghurt
1 lätt vispat ägg
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Värm mjölken till 45°, blanda ner socker och jäst och låt det stå drygt 20 minuter. Det skall ha börjat skumma på ytan.

Sätt på ugnen på högsta värme med plåten i ugnen.
Under tiden blandar du samman vetemjöl, salt och bakpulver. Blandar sedan samman alla ingridienser i en assistent och bearbetar tills degen blir smidig.

Häller ytterligare lite olja i en bunke, rullar degen i den och låter den jäsa övertäckt i en dryg timme. Delar sedan i sex bitar, kavlar ut på oljat bord och lägger ut på bakplåtspapper.

Under tiden har plåten stått i ugn som värmts upp till högsta temperatur. Ta ut plåten, lägg på bakplåtspappret med brödet, in i ugnen och gräddar i ungefär 3 minuter. Det gäller att ha järnkoll eftersom brödet "plötsligt" blir färdigt". sveper in i handduk och serverar varma.
Visningar:
14421
Sparat:
384

LIKNANDE RECEPT

Naanbröd recept
Winets äkta Ind..
över 2 månader
Chicken Tikka M..
av LaJefa
över 2 månader
Vegetarisk curr
över 2 månader
Tandoorikycklin
över 2 månader
Naanbröd substi..
av Mistys
över 2 månader
Elins chicken k
av Elizzle
över 2 månader