Naanbröd

indisk mat bröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Surdeg:
1 dl Mjölk
1½ dl Naturell yoghurt
2 dl Vetemjöl
½ Påse torrjäst ( 2 tsk )
½ tsk Salt
Därtill:
1 ägg
3½ dl Vetemjöl
25 g Smör
Pensling:
Smör

Gör så här

Blanda mjölken och yoghurten, värm till 42 grader.
Blanda torrjästen,sockret och salt med vetemjölet och rör ner det i mjölk och yoghurtblandningen. Låt jäsa ca 20 min på varm plats.
Tillsätt de uppvispade ägget samt vetemjölet och den smälta smöret i surdegen. Knåda degen jämn. Skär degen i 8 bitar och kavla ut till runda bröd, som är ca 12 cm i diameter. lägg på plåten och låt jäsa ca 10min. Grädda dem i 225 grader tills dom fått fin färg (ca 8-10 min)
Pensla det varma brödet med smält smör evuntuelt med pressad vitlök. Servera genast och njut.........
Visningar:
2784
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Naanbröd recept
Winets äkta Ind..
över 2 månader
Naanbröd
över 2 månader
Chicken Tikka M..
av LaJefa
över 2 månader
Vegetarisk curr
över 2 månader
Tandoorikycklin
över 2 månader
Naanbröd substi..
av Mistys
över 2 månader