Napoleonbakelse

Min pappas absoluta favoritbakelse...min också.

Betyg (4 röster)
Antal personer
ca 10
Napoleonbakelse

Ingredienser

3 plattor fryst smördeg
2 1/2 dl vaniljkräm , hemlagad eller av pulver
1 dl vispad grädde
1 1/2 dl äppelmos
2 - 3 tsk rödvinbärsgelč
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 225 °C, varmluft 200°C.
Tina fryst smördeg lätt och kavla ut dem till 8 X 40 cm.
Lägg plattorna på vattensköljd plåt.
Nagga och låt dem vila.
Grädda längderna ca 10 min. och låt dem kallna.
Gör vaniljkrämen.
Låt den kallna och blanda den med vispad grädde.
Bred äppelmos på en av bottnarna.
Lägg på nästa botten.
Bred på vaniljkrämen.
Täck med den översta bottnen.
Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr.
Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjord av florsocker och vatten.
Skär längderna i ca 10 bitar.
Visningar:
14928
Sparat:
213

LIKNANDE RECEPT

Napoleonbakelse recept
Napoleonbakelse..
av wilma74
över 2 månader
Förrätt ā la na
av Lolan
över 2 månader
Napoleonbakelse
av Queenie
över 2 månader