Napoleonhattar

Napoleonhattar

Betyg (0 röster)
Napoleonhattar

Ingredienser

37 ½ g skalad mandel, fint riven
1 äggvita
75 g socker
1 tsk malen kanel
100 g socker
100 g smör
200 g mjöl
1 ägg
Rasp av 1 citron

Gör så här

Blanda socker, smör, mjöl ,ägg samt rasp av citron.
Blanda ingredienserna väl, dock ej för mycket.

Lägg in i plast och i kylskåp, gärna över natten. Kavlas sedan ut ca 2 mm tjock och stick ut runda och spritsa en liten klick med smeten ovan.

Tryck sedan ihop som formen av en napoleonhatt och strö på lite finriven pistage mandel och baka i 190 grader.
Visningar:
2818
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Napoleonshattar
av diturch
över 2 månader
Napoleonhattar
av Queenie
över 2 månader