Napoleontårta

Läcker smördegstårta att bjuda på vid festliga tillfällen. Napoleontårtan är fylld med äppelmos, marsánkräm och grädde och glaseras till sist med hallonglasyr.

Betyg (1 röst)

Ingredienser

Bottnar:
1 rektangulär färsk smördeg
Fyllning och granering:
3/4 dl äppelmos
1 1/2 dl marsánkräm
3 dl vispgrädde
Glasyr:
1/4 dl florsocker
1/2 tsk vatten
1/2 msk hallonsylt

Gör så här

Tag ut två bottnar ur smärdegen, ca 22 cm i diameter. Lappa ihop degresterna till en tredje botten. Nagga bottnarna väl. Grädda dem på bakpappersklädd plåt i 200 grader i ca 15 minuter. Låt dem kallna. Blanda samman marsánkrämen enligt recept på förpackningen. Vispa grädden. Blanda ner ca 1 dl av den vispade grädden i marsánkrämen och rör massan slät. Bred ut äppelmoset på den understa bottnen. Bred därefter ut krämgrädden. Lägg på den lappade bottnen och stryk ut grädden på den. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred ut på den översta bottnen. Placera slutligen bottnen överst på tårtan.
Visningar:
9548
Sparat:
43

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.