Nasi goreng

Överraska gästerna med denna variationsrika, indonesiska specialitet. En lite annorlunda nasi goreng.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kycklingfilé
3 dl långkornigt ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 grön paprika
100 g vetegroddar
2 msk olja
Salt
½ tsk sambal oelek
1 msk soja
1 tsk curry
2 krm paprikapulver
2 krm mald koriander
100 g skalade räkor
2 bananer
1 msk smör

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Håll det varmt.

Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla paprikorna och skölj vetegroddarna noga.

Hetta upp oljan i en panna eller wokgryta och fräs lök och vitlök däri. Tillsätt paprika och vetegroddar och låt puttra ca 10 minuter. Håll det varmt.

Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i resten av oljan. Smaksätt med salt, sambal oelek, soja, curry, paprikapulver och koriander. Blanda i grönsakerna, det varma riset och till sist räkorna. Rör om ordentligt.

Skala och skiva bananerna. Stek dem i smör på mellanstark värme och blanda försiktigt ner dem i grytan utan att de mosas sönder. Servera genast.
Visningar:
3389
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Nasi Goreng
över 2 månader
Nasi goreng
över 2 månader
Nasi Goreng med
över 2 månader
Nasi goreng med
över 2 månader
Nasi goreng - e
av Taolin
över 2 månader
Nasigoreng
över 2 månader