Nattjäst vetedeg

Kalasgoda bullar. Jag kör ofta detta recept. Gör degen på kvällen, bakar ut på morgonen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 40-50
Nattjäst vetedeg

Ingredienser

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl vit baksirap
3 tsk kardemumma
1,2 - 1,4 l mjöl

Fyllning:
150 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kanel

Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här

Gör degen och fyllningen kvällen innan.

Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt salt, sirap och kardemumma.
Blanda i mjöl tills degen släpper bunken. Knåda den lätt.
Låt degen jäsa i en tät bunke över natten i kylen.
På morgonen micras fyllningen så den blir lätt att bre ut.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ganska tunn.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Ställ bullarna på bakpappersklädda plåtar.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Låt de sedan jäsa ca 40 minuter.

Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.
Visningar:
4907
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Vetedeg recept
Bullar/vetedeg ..
av Penne
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Bullar med vitc
av Penne
över 2 månader
Jockes Saftiga
av Juaqin
över 2 månader
Bullar med vani
av Penne
över 2 månader
Snabba smörbull
av Queenie
över 2 månader