Nektarinpaj

Vem kunde tänka sej att nektariner skulle vara så goda i paj?

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Smördeg: Alternativt färdigköpt 1 rulle
3 dl vetemjöl
1,5 msk strösocker
150 gram smör ej smält
2 msk Vaniljstänger
1 st ägg till pensling
Fyllning:
150 gram mandelmassa
2 st ägg
1 dl creame fraishe
1 kg nektariner, färska
1 st apelsin, rivet skal av
Garnering:
4 msk aprikosmarmelad

Gör så här

1. Använd färdig köpt smördeg eller gör den själv. Lägg vetemjöl och socker i en skål
2. Arbeta in fettet till en grynig massa.
3. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Alt. använd matberedare. Låt degen vila kallt i minst 1 timme.
4. Kavla ut degen och klä en pajform, ca. 24 cm i diameter. Pensja med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel och förgrädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter
5. Riv mandelmassan. Blanda i ägg, creame fraishen och skalet av en apelsin (tvättad).
6. Skölj nektarinerna noga och torka dem.
7. Dela dem genom att skära mitt itu mot kärnan. Vrid halvorna från varandra. Peta loss kärnan.
8. Dela nektarinerna i tunna skivor/klyftor.
9. Häll äggsmeten i pajskalet. Lägg på nektarinskivorna tätt.
10. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Täck ev. janterna med aluminiumfolie om de får mycke färg.
11. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt ev lite vatten. Skeda marmeladen över den färrdiggräddade pajen. Låt svalna något. Serveras jummen.

Serveringsförslag
Mjukrörd vaniljglass.
Visningar:
1856
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Nektarinpaj recept
Hallon och nekt..
av Y0SHi
över 2 månader
Goda nektarinpa
av lennali
över 2 månader
Syrlig nektarin
över 2 månader
Nektarinpaj
av fia_83
över 2 månader
Havresmul/nekta
över 2 månader
Nektarinpaj
över 2 månader