Nigellas italienska köttbullar

Jag älskar det här receptet

Betyg (11 röster)
Antal personer
6 st
Nigellas italienska köttbullar

Ingredienser

KÖTTBULLARNA:
500 g köttfärs
1 ägg
2 msk färskriven parmesan (jag tar mer)
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk torkad oregano
3 msk mannagryn eller skorpsmulor
några rejäla tag med pepparkvarnen
salt
frusen basilika ca 2 tsk
rivet skal av citron

TOMATSÅSEN:
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 msk osaltat smör
1 msk olivolja
1½ burk (400g) passerade tomater
en nypa socker
salt
peppar
1 dl mjölk (3%)

Gör så här

KÖTTBULLARNA:
Lägg alltsammans i en skål och blanda ordentligt
med händerna innan du rullar den till små bullar.
Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt
med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar.

TOMATSÅSEN:
Lägg lök, vitlök och oregano i matberedaren och kör
till en smet. Värm smör och olja i en stor vid kastrull,
skrapa ner blandningen i kastrullen, lägg på lock och
fräs på svag värme ca 10 min. Se till att blandningen inte
fastnar i botten, den ska bara bli mjuk.

Tillsätt de passerade tomaterna och fyll en burk till
tre fjärdedelar med kallt vatten. Tillsätt det tillsammans med
en nypa socker och lite salt och peppar och koka i 10 min.
Tomatsåsen verkar tunn vid det här stadiet, men oroa
dig inte gör det, den tjocknar senare.

Rör i mjölken och lägg i köttbullarna en efter en. Rör inte
om förrän köttbullarna har förändrats från rosa till
bruna, för du vill ju inte ha sönder dem. Koka i 20 min,
med locket på glänt. Mot slutet av koktiden kontrollerar du
kryddningen, du kanske vill ha lite mer salt och ta ett par
tag till med pepparkvarnen.
Visningar:
24115
Sparat:
740

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader