Nigella's Pepparkaksfyllning till Kalkon

från Elle Mat & Vin nr 4/2007

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-12
Nigella's Pepparkaksfyllning till Kalkon

Ingredienser

250 g gul lök
1 skalat äpple
25 g smör
½ tsk olja
2 - 3 pkt bacon (hackad)
½ apelsin (finrivet skal)
225 g pepparkakor (smulade)
1 ägg
1 krm nymalen kryddpeppar

Gör så här

Hacka lök och äpple fint och stek i stekpanna med smör och olja i 10-15 minuter, tills de mjuknat. Tillsätt hackad bacon och stek ett par minuter. Tillsätt apelsinskalet.

Ta stekpannan från plattan och låt svalna. Blanda i pepparkakssmulorna. Tillsätt ägg och peppar.

Fyll kalkonen med fyllningen och bind ihop dess ben med ett snöre.
Visningar:
7723
Sparat:
38
Helstekt kalkon..
av MrsC
över 2 månader
Vetebullar med
över 2 månader
Saffranssnurra
av Bodil56
över 2 månader
Pepparkaksbulla
av Fin
över 2 månader
Lussebröd med p
av Fin
över 2 månader