Nilssons kalla fiskfat

Passar utmärkt till buffébordet

Betyg (0 röster)
Antal personer
?
Nilssons kalla fiskfat

Ingredienser

14 spättafiléer
1 1/2 tsk salt
2 msk pressad citronsaft
3/4 dl finhackad dill
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)

Sås:
3 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
2 msk riven pepparrot
1/2 tsk dragon
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finstrimlad purjolök
1 ask kräftstjärtar i lag

Garnering:
Kräftstjärtar
Citronskivor
Dillvippor

Gör så här

Ugn: 250 grader
Lägg ut spättafiléerna på arbetsbordet. Strö över salt och ringla över pressad citronsaft. Strö över dillen och rulla samman fisken.

Lägg fiskrullarna tätt med skarven nedåt i en eldfast form. Häll buljongen över dem och täck med folie.
Ställ formen mitt i ugnen och koka fisken vit och ogenomskinlig, ca 20 minuter. Ta ut formen och låt fisken kallna i sin lag.

Blanda samman gräddfil med majonnäs, pepparrot, dragon och dill. Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela dem i mindre bitar. Rör ner dem i såsen.

Lägg spättarullarna på uppläggningsfat. Ansa och finstrimla purjolöken. Fördela den ovanpå fisken. Täck med såsen.
Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.
Visningar:
1567
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Kallt fiskfat
över 2 månader
Lax med bearnai
över 2 månader
Svampgratinerad
över 2 månader
Gratäng med röd
av Lilloo
över 2 månader
Kalla fiskfatet
över 2 månader
Tilapia med dil
över 2 månader