Nordisk cidermarinerad skinka

Nordisk cidermarinerad skinka

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Ca 1 kg benfri färsk skinka
7 dl torr cider
2 skivade morötter
2 stora rödlökar i klyftor
3 msk smör
Salt
Peppar
Några kvistar timjan
2 tsk hackad färsk rosmarin
3 1/2 dl mellangrädde
1 msk soja
Salt
Peppar
150 g bacon
3 stora syrliga äpplen i klyftor

Gör så här

Lägg köttet och grönsaker i en tjock plastpåse. Häll i cidern. Knyt om. Låt marinera ca 6 tim och gärna i kylen över natten. Vänd påsen ett par gånger under tiden.

Ta upp köttet och torka av det. Sila marinaden. Bryn köttet väl runt om, i smör, i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Stick in en köttermometer i steken. Salta, peppra och tillsätt timjan och rosmarin. Spara några timjankvistar till garnering.
Bryn grönsakerna och lägg dem i grytan. Häll i marinaden så att det når upp till 1/3 av köttet. Efterstek på svag värme under lock tills köttets innertemperatur är 70-75º. Beräknad stektid ca 1 tim.

Sila skyn i en kastrull. Koka ihop till 3 dl. Tillsätt mellangrädden och koka ihop tills såsen tjocknar 10-15 min. Smaksätt med soja, salt och peppar. Finstrimla och stek baconskivorna. Stek därefter äppelklyftorna. Skär skinkan i skivor och lägg upp på fat. Lägg bacon och äppelklyftor runt om. Garnera med några timjankvistar.

Servera med såsen, pressad potatis, lättkokta sockerärtor och haricots verts.
Visningar:
809
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Godaste romsåse
av 7201
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Vitlöksbröd näs
över 2 månader
Paj med fetaost
av ros
över 2 månader