Norrländsk lasagne

Recept för renskav- och lasagne älskare.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Norrländsk lasagne

Ingredienser

12 lasagneplattor
400 g renskav
1 gul lök
150 g svamp , ex champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 msk maizena majsstärkelse
400 g krossade tomater
1½ dl rött vin eller buljong
1 tsk timjan
2 dl riven gräddost
Salt
Peppar

Ostsås:
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
Ca 7 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost , t ex parmesan
Ev . 2 krm muskot

Gör så här

Ugn 225 grader.
Skala och finhacka löken.
Rensa och skär svampen i skivor.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet, salta och peppra.
Tillsätt lök och svamp, låt fräsa några minuter.
Ta stekpannan från värmen, pudra över majsstärkelse och rör om.
Tillsätt krossad tomat, vin och timjan.
Låt såsen småputtra i 5-10 minuter, rör om under tiden, smaka av med salta och peppra om det behövs.

Gör ostsåsen:
Hetta upp smöret, rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning.
Vispa såsen slät och blanda ev. ner muskot.
Låt koka 5 min, rör om då och då.
Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttsås och ostsås. Börja och avsluta med ostsås.

Tillaga mitt i ugnen tills pastaplattorns är mjuka, ca 30 minuter. Strö över osten och gratinera en kort stund tills osten har smält
Visningar:
2723
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Lasagne recept
Smarrig och krä..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Mustig lasagne
över 2 månader
Laxlasagne
av Jessika
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader