Norsk Laxwrap med dippsås

Lax är klart den godaste fisken, det tycker jag och min mun. =)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g Norsk Laxfilé
salt
peppar
8 st tortillabröd , stora
färska grönsaker , t ex paprika , purjolök och salladsblad
4 msk soja
1 tsk ingefära , riven , färsk
1 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 stänk pressad lime

Gör så här

1. Skär laxfiléerna i avlånga bitar, 2-3 cm tjocka och drygt 10 cm långa. Salta och peppra. Stek dem på hög värme, ca 1/2 minut på varje sida.

2. Skär även grönsakerna i avlånga bitar. Lägg lite grönsaker och lax på ett tortillabröd ca 5 cm från brödets underkant. Vik först underkanten över laxen och grönsakerna så att en ficka bildas. Vik därefter in kanterna av brödet.

3. Blanda ingredienserna till såsen och fördela på fyra små skålar eller fat. Ät wrapsen genom att dippa dem i såsen mellan tuggorna.
Visningar:
1275
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Laxwrap recept
Laxwraps
över 2 månader
Holiday/Tortill..
över 2 månader
Superlätt laxwr
över 2 månader
Kryddiga laxwra
över 2 månader
Laxwrap
över 2 månader