Norska fiskekaker

Har inte provat själv, men eftersom jag gillar alla fiskrätter låter det väldigt gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g fryst kolja- eller torskfilé
1½ tsk salt
2½ mjölk
2 msk mjukt smör / margarin
1½ msk potatismjöl
1 krm muskot
Matfett till stekning

Potatis
Broccoli
Riven ost

Gör så här

* Mixa filèerna tillsammans med salt i matberedare tills fisken är finfördelad.
* Tillsätt hälften av mjölken och mixa till en slät smet.
* Tillsätt resten av mjölken samt margarin, potatismjöl och muskot.
* Mixa tills smeten är väl blandad, men överarbeta inte.
* Värm matfett i en stekpanna på medelvärme.
* Forma bullar av smeten med fuktad matsked mot fuktad kupad handflata.
* Lägg bullarna i stekpannan vartefter.
* Bryn och stek fiskekakerna ca 5 minuter på var sida.

* Servera med klyftpotatis och ostgratinerad broccoli.

* Klyftpotatis: I långpanna 225 grader.
* Broccoli: koka den knappt mjuk i saltat vatten. Lägg den i en ugnssäker form och strö över riven ost. Lät den bli varm och få fin färg i ugnen.
Visningar:
3014
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Medelhavsinspir
av Gurmee
över 2 månader
Potatismos på n
över 2 månader