Nougat- och marsipanägg

Här gör du din egen marsipan av finmald mandel, sötad med både florsocker och sirap. Då blir den mjuk och smidig och enkel att svepa runt den lilla gömman av nougat. Perfekt påskgodis

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

250 g mjuk nougat
100 g sötmandel
2 dl florsocker
½ dl vit baksirap
Gul hushållsfärg

Gör så här

Skär nougaten i 25 bitar och forma varje bit till en äggformad kula.

Skålla, skala och mal mandeln.

Blanda samman mandeln, florsockret, sirapen och hushållsfärgen.

Dela marsipanen i 25 bitar som plattas ut. Klä in nougatkulan i marsipanen. Förvara i kylskåp.
Visningar:
913
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Marsipanägg recept
Nougat-och mars..
över 2 månader
Chokladtårta ti
över 2 månader
Chokladtårta ti
av Queenie
över 2 månader
Påsktårta
över 2 månader
Fyllga marsipan
över 2 månader
Krispiga marsip
av MrsC
över 2 månader