Nougat

Betyg (0 röster)

Ingredienser

5 dl socker
1 krm salt
1 dl honung eller ljus sirap
1 1/4 dl vatten
2-3 äggvitor
75 g rostade nötkärnor

Gör så här

Blanda socker, salt, honung eller sirap och vatten i en kastrull och koka allt på hög väme ca 1 tim. Koka tills blandningen börjar bli tjockflytande och svagt ljusgul till färgen. Doppa en sked i sockerlagen och därefter i ett glas med kallt vatten. Massan ska då vara lite seg med gå att bryta sönder. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt den heta sockerlagen i en fin stråle under fortfarande kraftig vispning i ca 10 minuter. Den ska vispas till dess att den tjocknar och blir seg. Ju längre Du vispar desto fastare och segare blir nougaten. Hacka nötterna grovt och blanda ner i smeten. Häll upp den på bakplåtspapper och forma till 4 smala längder ca 2 cm breda. Låt stå ett tag tills smeten torkat något. Skär sedan i tjocka bitar. Linda in dem i plastfolie.
Visningar:
2017
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Nougatrutor
över 2 månader
Kladdkaka med n
över 2 månader
Baileyskulor
av Lolan
över 2 månader
Dajmkaka
av lennali
över 2 månader
Farmors nougatk
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader