Nougatbräck

Ett mellanting mellan kaka
och konfekt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

100 g smör
4 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
100 g Odense nougat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser
väl i en bunke.
2. Blanda i sirap och det smälta smöret och rör så allt blandar sig till
en smulig massa.
3. Tryck ut massan i en form 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen
ca 12 min. Kakan ska pösa upp och bli gyllenbrun. Ta ut kakan och
hyvla kylskåpskall nougat, med osthyvel, över den varma kakan.
Låt stelna i kyl och skär sedan med vass kniv små rutor.
Visningar:
804
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Nougatbräck..
av Ulrica
över 2 månader