Novisens gösfilé

Matciceronen Tore Wretman lagade en gång i tiden mat i radio, i serien "Novisen vid spisen". Då komponerade han bl.a. denna fiskrätt, som i all sin enkelhet blev mycket uppskattad.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Smör eller margarin till formen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 gösfiléer , ca 500 g
1 liten gul lök
4 - 5 fasta , mogna tomater
2 buntar dill
1 bunt persilja
1 citron
2 - 3 msk vatten
1½ msk smör eller margarin

Gör så här

Du kan tillaga den här rätten med filéer av annan vit fisk, t.ex. torsk, kolja eller kummel.
Servera med kokt pressad potatis, ris eller pasta samt en fräsch grönsallad.

Smörj en ugnssäker form väl. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i formen.

Hacka löken fint och strö den över fisken. Skär tomaterna i tunna skivor och täck fisken med skivorna.

Finhacka dill och persilja och strö över fisken. Pressa över citronsaft, häll på lite vatten och klicka över matfett.

Smörj folie eller smörgåspapper och täck över. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
Visningar:
6025
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Dragonkokt lax
över 2 månader
Gös med dilltom
över 2 månader
Fisksoppe-gryta
av UllaC
över 2 månader
Kinas enkla fis
över 2 månader
Gösfilé med krä
över 2 månader
Basilikamariner
av UllaC
över 2 månader