Nyårsmat i långpanna

Typ kycklingpaj i långpanna.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 st smördegsrullar
2 st kycklingar , färdiggrillade
500 gram rökt skinka eller kassler
225 gram svamp tex.kantareller eller champinoner,gärna färska
2 st lök, gul, hackad
2 msk smör att fräsa i
2 st vitlöksklyftor
4,5 msk chillisås
3 msk Senap
0,5 krm Svartpeppar
0,5 krm vitpeppar
4 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 st ägg till pensling

Gör så här

1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden.
3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st, chillisåsen, senap och peppar.
4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden.
5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta.
6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform.
7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen.
8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen.
9. Pensla med uppvispat ägg.
10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg.
11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen.
12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar du en extra kyckling.
Serveringsförslag
Sallad. ev. också kokt ris.
Visningar:
6755
Sparat:
130

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader