Nyttiga frukostbullar

Gott och nyttigt till frukosten

Betyg (2 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1 dl kruskakli, kan bytas ut mot vetekli , vetegroddar etc
2 dl grovt rågmjöl, kan bytas ut mot grahamsmjöl
7 dl ljust lantbrödsmjöl, kan bytas ut mot rågsikt
3-4 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av mjölken, oljan som ska vara rumsvarm, värm den annars tillsammans med mjölken, salt och socker. Rör om.

Använd helst sedan elvisp med degkrokar eller annan maskin för att arbeta ihop degen. Tillsätt kruskakli, rågmjöl, lantbrödsmjöl och till sist vetemjölet. Idealiskt är att arbeta degen ca 5 min med maskin tills det mesta av mjölet är inarbetat och degen släpper bunkens kanter. Strö över lite vetemjöl och låt den sedan jäsa 30-40 minuter under bakduk.

Knåda degen på mjölat bakbord så att luftbubblorna trycks ut. Dela sedan degen i två delar. Dela sedan upp degen i 12 små degkluttar som du rullar till bollar och lägger på plåtar med bakplåtspapper.

Låt jäsa 30 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter eller varmluftsugn i 200 grader i 12-15 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar:
3892
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Frukostbullar recept
Bake off frukos..
över 2 månader
Mitt goda hemba..
över 2 månader
Snabba frukostb
över 2 månader
Frukostbullar m
över 2 månader
Runda frukostbu
över 2 månader
Frukostbullar m
av holmba
över 2 månader