Nyttiga morotsbullar

En ostskiva och ett glas juice till de här bullarna/bröden ger ett bra mellanmål. De är godast nygräddade.( Blir 15 bröd.)

Betyg (1 röst)
Antal personer
-

Ingredienser

3 dl rivna morötter
1 1/2 dl filmjölk
1 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1 dl vetekli
ca 8 dl matbrödsmjöl 4 sorters sädesslag

Pensling:
filmjölk el varmt vatten

Gör så här

Skala och riv morötterna (ej för grovt).
Värm filmjölken och vattnet till fingervärme.
Smula jästen i en skål och häll vätskan över.
Rör om så jästen löser sig.
Blanda i morötter, salt, vetekli och nästan allt mjöl. (spara lite till utbakningen)
Täck över degen och låt jäsa i 30 minuter.
Stjälp upp degen, arbeta ihop den och rulla till en längd.
Skär längden i 15 bitar. De behöver inte formas.
Lägg dem direkt på en smord plåt el på bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
Pensla med filmjölk el varmt vatten.

Grädda i 250 grader mitt i ugnen 10 - 12 minuter.
Låt kallna på galler med bakduk över.
Visningar:
3930
Sparat:
114

LIKNANDE RECEPT

Morotsbullar recept
Morotsbullar so..
av mrsBee
över 2 månader
Enkla Morotsbul..
av timpel
över 2 månader
Morotsbröd
över 2 månader
Morotsbullar
av evamar
över 2 månader
Soliga morotsbu..
över 2 månader
Morotsbullar
över 2 månader