Nyttigt frukostbröd

Nyttigt frukostbröd.

Betyg (2 röster)

Ingredienser

5 dl vatten
1 dl filmjölk
25 g jäst, ½ paket
2 tsk salt
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
6 soltorkade tomater, finhackade
2 msk vetekli
10–12 dl vetemjöl
1–2 dl grahamsmjöl

Gör så här

Värm vatten och filmjölk till 37°. Smula ner jästen och rör ut den.

Tillsätt salt, honung, solrosfrön, tomater och vetekli. Blanda i båda mjölsorterna. OBS! Degen ska vara lös. Låt jäsa 1 1/2 timme.

Sätt ugnen på 230°.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den inte. Forma degen med hjälp av vetemjöl till en stor fyrkant och skär ut ca 20 fyrkantiga bitar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda direkt i 12–15 minuter.

Låt bröden kallna under bakduk.
Visningar:
4610
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Frukostbröd recept
Nattjäst frukos..
av moola
över 2 månader
Havrebullar (fr
av mykolo
över 2 månader
Nyttigt GI bröd
över 2 månader
Frukostbröd med
över 2 månader
Malins frukostb
över 2 månader