Nyttisbullar

Jättegoda frukostbröd med extra fibrer.Satsen går bra att halvera.

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

75 gram margarin
10 dl vatten
100 gram jäst
3 dl Fibrexflingor
1 tsk salt
0,5 tsk brödkryddor eventuellt
0,75 dl ljus brödsirap
2 liter vetemjöl special

Gör så här

1. Smält margarinet och tillsätt vattnet. Värm till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke. Häll över lite degvätska i taget och rör om så att jästen löser sig.
3. Rör i Fibrexflingorna, saltet, kryddorna och sirapen.
4. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunken. Låt jäsa ca.30 min.
5. Knåda degen blank och smidig på bakbord. Dela degen i 2 delar. Forma varje del till en rulle. Gör 15 bullar av varje rulle.
6. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 30 min. Värm ugnen till 225 grader.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min, tills bullarna fått gyllenbrun färg och låter ihåliga när man knackar lätt i botten.
Visningar:
1295
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.