Odenselängd

Ett frestande vetebröd fyllt med len marsipan som smälter på tungan blir snabbt allas favorit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 längder

Ingredienser

5 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
2 msk strösocker
2 ägg
1 pkt jäst för söta degar

Fyllning:
150 g marsipan
1 dl strösockere
100 g rumsvarmt smör

Garnering:
Uppvispat ägg
Mandelspån
Pärlsocker

Gör så här

Häll vetemjöl, matfett i klickar, socker, ägg och jäst i mindre bitar i matberedarens skål. Bearbeta tills det blir en smidig deg.

Gör du degen för hand börjar du med att röra ut smulad jäst med äggen i en skål. Tillsätt mjöl, socker samt margarin och blanda till en smidig deg.

Låt degen vila ca 15 minuter medan du gör fyllningen samt tar fram plåt och bakpapper.

Gör fyllningen: Mixa marsipan, socker och smör till en jämn smet.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda snabbt igenom den mjuka, följsamma degen. Dela den sedan i tre delar.

Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x35 cm. Lägg fyllning som en sträng längs mitten av degplattan. Vik upp sidorna över fyllningen.

Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Täck dem med en bakduk och låt dem sedan jäsa ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.

Pensla längderna med ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda längderna ca 20 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Visningar:
846
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.