Olarsgårdens rödingfilé med messmörssås och potatispure

Betyg (2 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

Rödingfile ca. 7-10 st.

Messmörssås
0,5 liter grädde
1 dl vitt vin (gärna Alsacé)
1 schalottenlök
0,5 dl fiskfond
200 gram messmör

Potatispure
1 kg färskpotatis eller mandelpotatis
5 dl grädde
100 gram smör
2 msk hackad gräslök
1 tsk gourmésalt

Gör så här

Messmörssås
Hacka lök låt den fräsa tills den blivit mjuk, tillsätt vitt vin reducera till hälften tillsätt fiskfond, tillsätt grädde och messmör helst brunt skivbart, smaka av med salt peppar eventuellt dill

Potatispure
Koka potatisen riktigt mjuk passera den eller mosa den med en gaffel
Koka upp grädde och smör vispa ner det i potatisen tillsätt gräslöken och saltet

Rödingen
Stek rödingen i 3 msk smör och 3 msk olivolja när ryggfenan lossnar är fisken klar då skall den vara gyllenbrun på bägge sidorna.
Visningar:
13473
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Messmörssås recept
Örtstekt lammfi..
av ros
över 2 månader
Viltstek med me
över 2 månader
Hjortstek med r
av Fin
över 2 månader
Ugnsstekt svamp
över 2 månader
Billy Opels mes..
av mumsan
över 2 månader
Messmörssås
av Rolle
över 2 månader