Olivbröd

Gott och saftigt olivbröd med soltorkade tomater.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

3 dl naturell lättyoghurt
3 dl vatten
50 g jäst
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
7 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
35-40 gröna oliver
6-7 soltorkade tomater

Gör så här

Blanda och ljumma yoghurt och vatten till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt olivolja och salt.Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30min. Arbeta in oliverna och de soltorkade tomaterna (hackade). Forma till 4 st tekaketjocka platta runda bröd. Låt dom jäsa 20-30min under bakhanduk. Grädda i 225grader mitt i ugnen i 15 min. Ät så nygräddade som möjligt. tips: Måste bröden bakas i förväg så går det utmärkt att frysa in dom. ta upp dom och tina dom i mikro eller ugn före servering.
Visningar:
2960
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Olivbröd recept
Grekiskt olivbr..
av Annlis
över 2 månader
Blandfärssoppa
av mrex3m
över 2 månader
Grekiskt olivbr
över 2 månader
Lätta olivbröde
av tina62
över 2 månader
Mikrojäst olivb
av matnytt
över 2 månader
Olivbröd med ka..
av Natural
över 2 månader