Olivfärsbiffar med ostmos

Olivfärsbiffar med ostmos.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 gula lökar
Smör
1 1/2 dl svarta urkärnade oliver
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
800 g köttfärs
2 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg

Mos:
1 kg mandelpotatis
1 blomkålshuvud
2 dl gröna ärtor
150 g lagrad Präst
2 1/2 dl mjölk
Salt
Peppar

Sky:
2 gula lökar
2 msk smör
2 tsk strösocker
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 msk senap
Salt
Peppar
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

Skala och finhacka löken. Stek den gyllenbrun i smör. Hacka oliverna och blanda med löken. Blanda ströbröd och mjölk och låt det stå och svälla 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Rör i äggen, lökfräset och mjölkblandningen. Forma färsen till små biffar och stek dem
gyllenbruna i smör i en stekpanna.

Mos:
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i små buketter och koka dem tillsammans med ärtorna i lättsaltat vatten. Riv osten. Mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Vänd ner mjölk och ost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner blomkål och ärtor strax före serveringen.

Sky:
Skala och skiva löken tunt. Stek den gyllenbrun i smör och socker i en stekpanna. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt det sjuda i några minuter. Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan strax före serverin
Visningar:
1268
Sparat:
0

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR