Olivgiffel

Betyg (0 röster)

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten
2 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl special matbrödsmjöl av vete
ca 150 g oliver, blanda gärna gröna och svarta

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen med lite av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet, salt, olivolja och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck över och låt jäsa ca 1 timme. Hacka oliverna grovt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en stor trekant. Strö över oliverna och rulla ihop degen från den bredaste sidan. Lägg giffeln på plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda giffeln i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt den svalna på galler, om den inte täcks över blir skorpan extra knaprig.
Visningar:
473
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.