Olivkaka

Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dricks Pineau de Charantes som även finns att köpa i Sverige.

Betyg (1 röst)

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
4 stora ägg
1 dl matolja
1 dl vitt vin
1/4 dl torr vermouth
150 g riven ost
200 g rökt sidfläsk
200 g urkärnade gröna oliver

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver väl. Tillsätt ägg, olja, vin, vermouth och ost. Strimla fläsket och blanda det i smeten tillsammans med oliverna. Smörj en avlång form, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna innan den skivas tunt. Förvara den i kyl.
Visningar:
1143
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.