Olivpinnar

Bröd

Betyg (0 röster)
Olivpinnar

Ingredienser

1 pkt jäst för matbröd (blå)
5 dl vatten
1,3 liter vetemjöl special
1 msk matolja
2 tsk salt

Fyllning:
100 g tapenade

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Smula Jäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör om tills kronjästen har löst upp sig.

Tillsätt salt, matolja och vetemjölet. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.

Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.

Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.
Visningar:
2253
Sparat:
118

LIKNANDE RECEPT

Olivpinnar recept
Feta och olivpi..
av MrsC
över 2 månader
Löksoppa med vi
av enAnnan
över 2 månader
Olivpinnar
av enAnnan
över 2 månader