Omelett med majs, purjo och bacon

En öppen omelett med majs som mättande fyllning och bacon och purjo som piffig garnityr. Goda kryddor i stekfettet - paprika och curry. En omelett behöver inte alltid vara så "snäll" i smaken.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

6-7 ägg
1½ dl vatten eller hälften grädde och hälften vatten
Salt
Vitpeppar
2 msk matfett
1 krm paprikapulver
1 krm curry

Fyllning och garnering:
1 purjolök
1 pkt bacon
1 burk majskorn, ca 350 g

Gör så här

Skär purjolöken i tunna ringar och skölj den väl. Spara några ringar till garnering.

Lägg baconskivorna i medelvarm stekpanna och låt fettet smälta ur lite. Tillsätt löken och fräs blandningen lätt. Håll den varm.

Värm majsen i en kastrull.

Vispa ihop äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar.

Bryn fettet i omelettpannan tillsammans med paprika och curry. Häll i omelettsmeten och rör om med en gaffel tills omeletten är krämig.

Lägg på den väl avrunna majsen och lök-baconfräset och låt omeletten "stanna" riktigt. Garnera med de råa purjoringarna.
Visningar:
1260
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Omelett recept
LCHF broccoli- ..
av Ernst76
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Ugnsomelett med
över 2 månader
Keso omelett
av Disen
över 2 månader
Vår-GI-rullar
över 2 månader