Orientalisk fläskgryta

Kinesisk matlagning när den är som bäst! En färgglad och knaprig rätt som helt säkert kommer bli en favorit! Det är den i alla fall hemma hos mig.

Betyg (5 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Ca 450 g fläskfilé
2,5 dl hönsbuljong
3 msk kinesisk soja
2 msk maizena
1 msk vegetabilisk olja
1 medelstor gul lök , skuren i 8 klyftor
2 vitlöksklyftor , finhackade
2 röda paprikor , grovt hackade
500 g broccolibuketter
1 tsk chilipeppar
1,5 dl cashew- eller jordnötter

Servera till:
Kokt , vitt ris

Gör så här

Blanda buljong, soja och maizenamjöl väl i en skål. Värm upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Strimla fläskfilén i en halv cm tjocka strimlor.

Häll oljan i woken/pannan och hetta upp den men låt det inte ryka. Bryn fläskfilén i oljan. Rör om oavbrutet tills köttet inte längre är rosa, ca 5 minuter. Lägg upp köttet på en bit hushållspapper.

Bryn lök och vitlök i ca 2 minuter under ständig omrörning. Lägg i paprika, broccoli och chilipeppar och bryn ytterligare tills grönsakerna är krispiga, ca 2 minuter.

Tillsätt köttet och buljongblandningen och stek tills köttet blir varmt och såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör i nötterna. Lägg upp riset och köttgrytan på tallrikar. Servera genast.

Vill du ha en magrare variant kan du utesluta cashewnötterna.
Visningar:
6568
Sparat:
117

LIKNANDE RECEPT

Fläskgryta recept
Currydoftande f..
över 2 månader
Stark fläskgryt
av Marre73
över 2 månader
Goda fläskgryta..
över 2 månader
Kajsa Vargs wok
av UllaC
över 2 månader
Kinainspirerad
över 2 månader
Filippinsk fläs
av sgjiji
över 2 månader