Orientalisk köttfärslåda

En ny rätt inspirerad av matlagningskonsten kring Svarta havet. Färsen är smaksatt med bl.a. timjan och kummin och avnjuts med en passande sås bestående av naturell youghurt. Fräscht och gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g blandfärs av nöt- eller fläskkött
1½-2 dl krossade tomater
½ citron
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk kummin
2-3 msk ströbröd
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Lägg köttfärsen i en skål och rör den smidig med krossade tomater som tillsätts lite i taget.

Riv citronskal på rivjärnets finaste yta och ta bara med det yttersta gula av skalet. Ska bli ca ½ tsk citronskal. Pressa 1 msk citronsaft och blanda ner rivet skal, citronsaft, salt, nymald svartpeppar, tomjan och kummin i färsen. Tillsätt lite vatten om färsen känns för hård.

Bred ut färsen i en ugnssäker form, strö på ströbröd och lägg på små klickar av matfett. Grädda färsen i 175 grader cca 35 minuter eller tills den är genomgräddad.
Visningar:
721
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslåda recept
Fias köttfärslå..
av fiddili
över 2 månader
Engelsk köttfär
av lennali
över 2 månader
Pasta och köttf
över 2 månader
Köttfärslåda me
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslåda me
av Angie87
över 2 månader