Osso Buco

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 kg kalvlägg 2-3 cm tjocka skivor
1 stor hackad gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
3 msk smör
salt
vitpeppar
1 halvburk konserverade tomater
1-2 dl buljong
1 dl vitt vin
rotselleri
2 stora morötter
hackad persilja
strimlat eller rivet citronskal

Gör så här

Bryn läggskivorna väl på båda sidorna i 2 msk matfett. Krydda dem efterhand med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Bryn sedan löken och vitlöken lätt och lägg i grtytan. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i grytan. Koka ur grytan med buljongen, och vinet. Låt grytan puttra under lock på svag värme ca 1 h tills köttet känns mört. Strimla under tiden selleri och morötter fint för hand eller på råkostsjärn. Fräs det i resten av matfettet och låtdet koka med i grytan ungefär en halvtimme. Smaka av mer mera kryddor och vin om så behövs och strö persilja och citronskal över rätten.
Visningar:
3257
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Osso recept
Zuppa Rosso con..
över 2 månader
Nikko's Paj a'
av Nikko
över 2 månader
Rödvinskokt lam..
över 2 månader
Kotlettgryta
över 2 månader
Lyxig pastasall
av lennali
över 2 månader
Smakrik sallad
av Queenie
över 2 månader