Ost- och ansjovisbiffar

Mumsigt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g blandfärs
1 ½ tsk salt
½ dl ströbröd
2 dl mjölk
1 stor kokt mosad potatis
1 krm peppar
2 msk riven gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
Matfett till formen

Sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2-3 dl mjölk eller gräddmjölk
1 msk ansjovisspad
Salt
Peppar
1 äggula
½ dl riven ost

Garnering:
Tomatskivor
Ansjovisfiléer
Gräslök

Gör så här

Arbeta färsen med saltet. Låt sbröbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Späd färsen med blandningen och tillsätt övriga ingredienser. Forma och stek biffar.

Smält smöret och blanda i vetemjölet. Späd med mjölken och koka såsen 5 minuter. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen, vispa ner gulan och låt osten smälta i såsen. På varje biff läggs en tjock tomatskiva och ett par skedar av den heta såsen. Garnera med en rullad ansjovisfilé på varje biff och klipp över gräslök.
Visningar:
444
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.