Ost- och lökpaj

Passar att göra dagen innan, enklare bjudmat med en maffig sallad till. Lätt att dubblera.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Ost- och lökpaj

Ingredienser

Pajbotten:
3,25 dl grahamsmjöl
50 g smör
1 tsk salt
0,6 dl vatten
1 msk mjölk

Fyllning:
2 gula lökar
2 ägg
1 brk cremé fraische
riven stark ost
salt
peppar

Gör så här

Värm smör och vatten/mjölk i en kastrull tills smöret smält. Låt koka upp. Häll den varma vätskan över mjölet och arbeta ihop till en lös deg. Täck med fuktig bakduk eller plastfolie och låt vila i 30 minuter.
Sätt under tiden på ugnen 200 grader.
Riv osten, det går bra att blanda olika sorter, bara det är smak på dem. Bör vara minst 4-5 dl färdigrivet.
Vispa ägg och cremé fraische, salta och peppra.
Skär löken i ringar och smält dem sakta i smör på låg värme.
Smöra en mindre/medelstor form och tryck ut degen. Det blir förmodligen deg över.
Lägg ostringarna över pajdegen, täck med den rivna osten över, tryck till.
Häll försiktigt äggblandningen över osten och platta till.
Grädda i mitten på ugnen c:a 40 minuter, täck på slutet så ovansidan inte blir för bränd.
Servera med sallad, och gärna varmt bröd.
Visningar:
7379
Sparat:
128

LIKNANDE RECEPT

Lökpaj recept
Grön ärt- och l..
över 2 månader
Lökpaj med Roms
av Tiadina
över 2 månader
Tomat- och lökp..
över 2 månader
Lökpajer med lö
över 2 månader
Lök- och ostpaj
av UllaC
över 2 månader
Lökpaj med ansj
av Linn_Z
över 2 månader