Ost- och mandelscones

Dessa snabbakade scones är fulla av smak. Bakpulverbröd smakar bäst samma dag de bakas, så servera dem helst nygräddade, gärna med smör och en god skinka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

1 dl sötmandel
100 g västerbottenost
7 dl vetemjöl special
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g kallt smör
3½ dl mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att rosta mandeln i en torr, het panna.

Hacka de rostade mandlarna grovt och ställ dem åt sidan så länge.

Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, riven ost och mandelhack.

Tillsätt smöret, skuret i bitar och mjölken. Arbeta ihop allt till en smet.

Klicka ut smeten i pappersformar eller i en smord muffinspanna.

Grädda sconesen i mitten av ugnen, 8-10 minuter. De ska bli gyllene. Servera dem nygräddade, gärna med lite smör och skinka.
Visningar:
1216
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Mandelscones
av MrsC
över 2 månader